Idiotiskt...

Han var borta från jobbet i 15 år.
Trots det fick han behålla sin anställning och halva lönen för perioden därtill.


Fallet gäller ingenjören S N Das som hade sin anställning vid Airport Authority of India (AAI).
Han arbetade på Kolkata-flygplatsen men flyttades till New Dehli i mars 1985. Han började på sitt nya jobb men gick snart på en 18 dagars ledigheter med motiveringen att hans farmor var sjuk.
Efter detta vägrade han att infinna sig på jobbet med den nya motiveringen att han själv var sjuk. Men trots att en doktor förklarat honom fullt frisk vägrade han att komma till jobbet.

Efter detta följde en bisarr följd av rättsprocesser. En domstol dömde honom redan i oktober 1985 att inställa sig på arbetet eller få sparken.
Mr Das överklagade detta beslut till Högsta Domstolen i Calcutta som tog TIO år på sig att avgöra fallet. När denna i november 1995 ålade AAI att återanställa Mr Das men utan att betala lön för honom, så blev han återigen missnöjd med utslaget.
Efter ett antal ytterligare rättsliga turer jobbar nu Mr Das återigen på flygplatsen i New Dehli. AAI överklagade det senaste domstolsbeslutet som dömde dem att betala lön till Mr Das för halva den tid han inte varit på jobbet. Men det överklagandet gick inte igenom - och en nöjd Mr Das kan nu kvittera ut 7,5 årslöner trots att han inte var på jobbet mellan 1985 och 2002.

Så han ska få 7,5 årslöner fastän han inte har gjort ett skit? helt jävla otroligt!

Källa: Aftonbladet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0